Salierų šaknų blynai
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
saliero šaknys1.2 kg
-
didelis kiaušinio baltymas4 vnt.
-
česnako laiškai5 g
-
aštrios garstyčios1 šaukštelis (-iai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
-
kepimo milteliai0.25 šaukštelis (-iai)
-
kvietiniai miltai2 šaukštas (-ai)
-
aliejus kepimui100 ml
Patiekimo ingredientai:
-
grietinė arba jogurtas400 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Salierų šaknis nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite smulkia tarka plonais šiaudeliais.
Giliame dubenyje gerai juos išmaišykite su kiaušinių baltymais, smulkintais česnakų laiškais, garstyčiomis, druska, pipirais, kepimo milteliais ir miltais.
Kepkite blynus vidutinio karštumo keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol pakis spalva (taps auksinė).
Patiekite blynus su grietine arba jogurtu.
1 patarimas. Skoniui paįvairinti į tešlą galite įmaišyti tarkuotų pastarnokų.
2 patarimas. Kad blynus būtų lengviau vartyti, į tešlą įmaišykite šlakelį aliejaus.