Salierų šaknų blynai

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Salierų šaknų blynai

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • saliero šaknys
     1.2 kg
  • didelis kiaušinio baltymas
     4 vnt.
  • česnako laiškai
     5 g
  • aštrios garstyčios
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį
  • kepimo milteliai
     0.25 šaukštelis (-iai)
  • kvietiniai miltai
     2 šaukštas (-ai)
  • aliejus kepimui
     100 ml

Patiekimo ingredientai:

  • grietinė arba jogurtas
     400 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Salierų šaknis nuplaukite, nuskuskite ir sutarkuokite smulkia tarka plonais šiaudeliais.

Giliame dubenyje gerai juos išmaišykite su kiaušinių baltymais, smulkintais česnakų laiškais, garstyčiomis, druska, pipirais, kepimo milteliais ir miltais.

Kepkite blynus vidutinio karštumo keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol pakis spalva (taps auksinė).

Patiekite blynus su grietine arba jogurtu.

1 patarimas. Skoniui paįvairinti į tešlą galite įmaišyti tarkuotų pastarnokų.

2 patarimas. Kad blynus būtų lengviau vartyti, į tešlą įmaišykite šlakelį aliejaus.

Panašūs receptai

Bulviniai blynai

30min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas