Salotos su bulguru
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Bulguras iš kukurūzų300 g
-
Saulėje džiovinti pomidorai aliejuje50 g
-
Kaparėliai2 šaukštas (-ai)
-
Saulėgrąžų sėklos1 sauja (-os)
-
Moliūgų sėklos1 sauja (-os)
-
„Pak Choi“ salotos1 ryšulėlis (-iai)
-
Maltos Kajeno paprikos1.5 šaukštelis (-iai)
-
Citrinų sultys1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Bulgurą išvirkite, nukoškite ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Kepkite saulėgrąžas ir moliūgų sėklas 6-7 minutes.
Sėklas palikite atvėsti.
Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite mažesniais gabalėliais (aliejų pasilikite, jo prireiks).
Kaparėlius susmulkinkite, salotas supjaustykite mažesniais gabalėliais.
Sudėkite visus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišykite.
Įpilkite šiek tiek aliejaus iš saulėje džiovintų pomidorų stiklainio.
Įberkite druskos, pipirų ir įpilkite citrinos sulčių pagal skonį.