Salotos su burokėliais, baltosiomis pupelėmis ir riešutų sviesto padažu
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai
-
virti burokėliai600 g
-
bulvės5 vnt.
-
baltosios pupelės400 g
-
išlukštentos saulėgrąžos150 g
-
švieži bazilikaipapuošimui
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
Riešutų sviesto padažui:
-
traškus lazdyno riešutų sviestas „Meridian“170 g
-
vanduo80 ml
-
sojų padažas3 šaukštas (-ai)
-
druska1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 5 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Virtus burokėlius supjaustykite kubeliais.
Bulves išvirkite su lupenomis, atvėsinkite ir supjaustykite kaip burokėlius.
Saulėgrąžas pakepinkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje apie 2–4 min.
Padažo ingredientus sumaišykite.
Dubenyje sumaišykite burokėlius, bulves, pupeles, riešutų padažą. Prieš patiekdami salotas, palaikykite mažiausiai 15 min., kad susigertų skoniai. Salotas apibarstykite saulėgrąžomis, papuoškite bazilikais.