Salotos su greipfrutais ir lašiša
-
Gaminimas 10min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai
-
raudonieji greipfrutai1 vnt.
-
avokadas1 vnt.
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
rūkyta arba virta lašiša100 g
-
ąžuolo lapų salotos100 g
-
gražgarstės50 g
Padažo ingredientai
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
citrinos sultys1 šaukštas (-ai)
-
garstyčios0.5 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nulupkite greipfruto žievelę (kartu ir baltąją jos dalį), supjaustykite vaisių skiltelėmis. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, nulupkite, supjaustyti juostelėmis ar kubeliais. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, o lašišą – juostelėmis.
Salotas nuplaukite, nusausinkite, jei reikia susmulkinkite ir išdėliokite lėkštėje kartu su kitais ingredientais.
Pasigaminkite padažą: šakute išplakite aliejų, citrinos sultis ir garstyčias, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Apliekite salotas padažu ir patiekite.