Salotos su greipfrutais ir lašiša

  • Gaminimas 10min
  • Lengvas
Salotos su greipfrutais ir lašiša

Ingredientai

Patiekalo ingredientai

  • raudonieji greipfrutai
     1 vnt.
  • avokadas
     1 vnt.
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • rūkyta arba virta lašiša
     100 g
  • ąžuolo lapų salotos
     100 g
  • gražgarstės
     50 g

Padažo ingredientai

  • alyvuogių aliejus
     3 šaukštas (-ai)
  • citrinos sultys
     1 šaukštas (-ai)
  • garstyčios
     0.5 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nulupkite greipfruto žievelę (kartu ir baltąją jos dalį), supjaustykite vaisių skiltelėmis. Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kaulą, nulupkite, supjaustyti juostelėmis ar kubeliais. Svogūną supjaustykite plonais žiedais, o lašišą – juostelėmis.

Salotas nuplaukite, nusausinkite, jei reikia susmulkinkite ir išdėliokite lėkštėje kartu su kitais ingredientais.

Pasigaminkite padažą: šakute išplakite aliejų, citrinos sultis ir garstyčias, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Apliekite salotas padažu ir patiekite.

Panašūs receptai

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Marinuota lašiša

1h 30min • Lengvas