Salotos su grilyje keptu Halloumi sūriu, bolivine balanda ir arbūzu
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Indridientai:
-
Sūris ICA HALLOUMI200 g
-
Arbūzas500 g
-
Juodoji bolivinė balanda100 g
-
Gražgarstės100 g
-
Kedrinės pinijos50 g
-
Vytinto kumpio griežinėliai80 g
Užpilo ingridientai:
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
Žalioji citrina1 vnt.
-
Medus2 šaukštas (-ai)
-
Mėtos
-
Jūros druska
-
Juodieji pipirai
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
HALLOUMI sūrį supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
Grilį įkaitinkite iki vidutinės temperatūros, groteles patepkite 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Sūrį kepkite po 1–2 minutes iš abiejų pusių, arba kol jis pasidarys gražios auksinės spalvos. Iškeptą sūrį palikite šiek tiek atvėsti.
Pasiruoškite užpilą: visus užpilui skirtus ingredientus maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės (citrinos naudokite sultis ir žievelę).
Arbūzą supjaustykite nedideliais kvadratukais.
Bolivinę balandą išvirkite pagal instrukciją, nurodytą ant pakelio, tada leiskite atvėsti.
Į lėkštes dėkite gražgarstes, virtas atvėsintas bolivines balandas, arbūzo gabaliukus, kedrines pinijas, vytintą kumpį ir užpilkite užpilu.
Šalia į tą pačią lėkštę guldykite grilyje kepto HALLOUMI sūrio gabaliukus.
Patiekite kaip gaivius lengvus pietus ar vakarienę, arba spalvingą patiekalą.