Salotos su keptais citrusais
-
Gaminimas 25min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai
-
Apelsinai RIMI1 vnt.
-
citrina1 vnt.
-
alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
druska ir šviežiai malti juodieji pipiraipagal skonį
-
raudonasis svogūnas0.25 vnt.
-
citrinų sultys2 šaukštas (-ai)
-
gražgarsčių lapeliai50 g
-
mėta0.5 ryšulėlio
-
avokadas1 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Supjaustykite apelsiną ir citriną griežinėliais ir sumaišykite su 1 šaukštu aliejaus ir sudėkite ant kepimo skardos. Pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite citrusinius vaisius, kol kraštai apskrus, o minkštimas – karamelizuosis, apie 10–15 minučių. Taip paruošti citrusai bus aromatingesni. Leiskite atvėsti.
Tuo tarpu paruoškite padažą: dubenyje sumaišykite svogūną, supjaustytą plonais griežinėliais, ir citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais, palikite 5 minutes (svogūnai suminkštės ir bus saldesni).
Į dubenį su padažu sudėkite nuplautas ir nusausintas salotas, keptus citrinų ir apelsinų griežinėlius, suberkite mėtas ir apliekite likusiu aliejumi. Paskaninkite druska ir pipirais, viską gerai išmaišykite. Sudėkite avokadą, supjaustytą griežinėliais, ir labai švelniai išmaišykite. Patiekite iškart.