Salotos su keptu tofu, morkomis ir avinžirniais
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Tofu150 g
-
Aliejus3 šaukštas (-ai)
-
Migdolų miltai100 g
Veganiškam „kiaušiniui“:
-
Malti linų sėmenys1 šaukštas (-ai)
-
Vanduo3 šaukštas (-ai)
Marinatui:
-
Alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
Citrinos sultys1 šaukštas (-ai)
-
Mėsos prieskoniai4 šaukštas (-ai)
Salotoms:
-
Avinžirniai200 g
-
Morkos3 vnt.
-
Krapai1 ryšulėlis (-iai)
-
Ridikėliai2 vnt.
-
Ankštiniai žirniai RIMI150 g
Užpilui:
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
citrinų sultys2 šaukštas (-ai)
-
Česnakai3 skiltelė (-ės)
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Juodieji pipirai1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 3 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pasigaminkite marinatą. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir prieskonius. Tofu gabalėlius apipilkite marinatu ir palaikykite per naktį.
Dubenyje sumaišykite linų sėmenis su vandeniu.
Imkite iš marinato tofu kubelius, apvoliokite veganiškame „kiaušinyje“, avižiniuose miltuose ir dėkite į įkaitintą su aliejumi keptuvę. Apkepkite tofu, kol gražiai apskrus.
Į serviravimo indą dėkite virtus avinžirnius, nuskustas ir išilgai, labai plonai supjaustytas morkas, kapotus krapus, ridikėlius, supjaustytas žirnelių ankštis.
Pasigaminkite užpilą. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų su citrinų sultimis, išspauskite česnaką, pagardinkite druska ir pipirais. Viską išmaišykite ir užpilkite ant salotų.