Salotos su mančegu, burokėliais ir kriaušėmis
-
Gaminimas 2h 5min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
nuluptas ICA Manchego (12 mėn.) sūris90 g
-
burokėliai1 kg
-
salotų mišinys120 g
-
vytinta dešra CHORIZO80 g
-
kriaušės3 vnt.
-
migdolai100 g
-
citrina1 vnt.
Padažo ingredientai:
-
citrinos sultys4 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus6 šaukštas (-ai)
-
medus1 šaukštas (-ai)
-
druska ir pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Burokėlius nuplaukite, sudėkite ant folijos, pabarstykite druska, apšlakstykite aliejumi ir suvyniokite.
Dėkite į skardą ir kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje apie 1,5–2 val. (kepimo laikas priklauso nuo burokėlių dydžio) arba kol burokėliai suminkštės.
Atvėsinę tiek, kad jau galėtumėte laikyti rankose, nulupkite burokėlius, supjaustykite juos stambiais 2×2 cm dydžio gabaliukais.
Pastaba: burokėlius galite išsikepti iš vakaro.
Paruoškite padažą: į nedidelį dubenėlį įpilkite 4 šaukštus citrinų sulčių, įmaišykite 1 šaukštą medaus ir 6 šaukštus alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais.
Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nuimkite luobeles. Nusausinkite.
Suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje 3–5 minutes, kol gražiai apskrus.
Iš kriaušių išimkite sėklytes, plonai supjaustykite kriaušes, jų griežinėlius pašlakstykite citrinų sultimis (1 šaukštas), kad neimtų ruduoti.
Dėkite kriaušių griežinėlius į lėkštę ant salotų lapų kartu su burokėliais, dailiai supjaustyta Chorizo dešra, mančego griežinėliais ir migdolais
Ingredientus išdėliokite pasikliaudami savo fantazija. Galiausiai užpilkite padažo ir patiekite.