Salotos su mančegu, burokėliais ir kriaušėmis

  • Gaminimas 2h 5min
  • Lengvas
Salotos su mančegu, burokėliais ir kriaušėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • nuluptas ICA Manchego (12 mėn.) sūris
     90 g
  • burokėliai
     1 kg
  • salotų mišinys
     120 g
  • vytinta dešra CHORIZO
     80 g
  • kriaušės
     3 vnt.
  • migdolai
     100 g
  • citrina
     1 vnt.

Padažo ingredientai:

  • citrinos sultys
     4 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     6 šaukštas (-ai)
  • medus
     1 šaukštas (-ai)
  • druska ir pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Burokėlius nuplaukite, sudėkite ant folijos, pabarstykite druska, apšlakstykite aliejumi ir suvyniokite.

Dėkite į skardą ir kepkite iki 180 ˚C  įkaitintoje orkaitėje apie 1,5–2 val. (kepimo laikas priklauso nuo burokėlių dydžio) arba kol burokėliai suminkštės.

 Atvėsinę tiek, kad jau galėtumėte laikyti rankose, nulupkite burokėlius, supjaustykite juos stambiais 2×2 cm dydžio gabaliukais.

 Pastaba: burokėlius galite išsikepti iš vakaro.

Paruoškite padažą: į nedidelį dubenėlį įpilkite 4 šaukštus citrinų sulčių, įmaišykite 1 šaukštą medaus ir 6 šaukštus alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais.

Migdolus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nuimkite luobeles. Nusausinkite.

Suberkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 180 ˚C įkaitintoje orkaitėje 3–5 minutes, kol gražiai apskrus. 

Iš kriaušių išimkite sėklytes, plonai supjaustykite kriaušes, jų griežinėlius pašlakstykite citrinų sultimis (1 šaukštas), kad neimtų ruduoti.

Dėkite kriaušių griežinėlius į lėkštę ant salotų lapų kartu su burokėliais, dailiai supjaustyta Chorizo dešra, mančego griežinėliais ir migdolais

Ingredientus išdėliokite pasikliaudami savo fantazija. Galiausiai užpilkite padažo ir patiekite.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas