Salotos su nektarinais ir mocarela
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
nektarinai4 vnt.
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
druska ir šviežiai malti pipiraipagal skonį
-
mocarelos sūris200 g
-
gražgarstės120 g
-
vytintas prosciutto kumpis4 griežinėliai
Padažo ingredientai:
-
citrina0.5 vnt.
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
-
klevų sirupas2 šaukštas (-ai)
-
druska ir šviežiai malti pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nektarinus supjaustykite riekelėmis ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje 2 min. Tada sumažinkite kaitrą ir dar pakepkite ~ 3 min., kol gerai įkais vidus. Pabarstykite druska, pipirais ir leiskite atvėsti.
Suplėšykite mocarelą vidutinio dydžio gabalėliais, nuplaukite ir nusausinkite gražgarstes.
Paruoškite padažą. Išspauskite citrinos sultis. Dubenėlyje išmaišykite visus padažo ingredientus.
Į lėkštes sudėkite visas salotų sudedamąsias dalis ir ant viršaus užpilkite padažą.
Patarimas. Vietoje nektarinų galite naudoti abrikosus, vietoje klevų sirupo – medų. Citriną galite pakeisti žaliąja citrina ar apelsinu.
Patarimas. Salotas pagardinkite kedrinėmis pinijomis arba anakardžių riešutais.