Salotos su nektarinais ir mocarela

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Salotos su nektarinais ir mocarela

Ingredientai

Patiekalo ingredientai:

  • nektarinai
     4 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • druska ir šviežiai malti pipirai
      pagal skonį
  • mocarelos sūris
     200 g
  • gražgarstės
     120 g
  • vytintas prosciutto kumpis
      4 griežinėliai

Padažo ingredientai:

  • citrina
     0.5 vnt.
  • alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • klevų sirupas
     2 šaukštas (-ai)
  • druska ir šviežiai malti pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nektarinus supjaustykite riekelėmis ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje 2 min. Tada sumažinkite kaitrą ir dar pakepkite ~ 3 min., kol gerai įkais vidus. Pabarstykite druska, pipirais ir leiskite atvėsti.

Suplėšykite mocarelą vidutinio dydžio gabalėliais, nuplaukite ir nusausinkite gražgarstes.

Paruoškite padažą. Išspauskite citrinos sultis. Dubenėlyje išmaišykite visus padažo ingredientus.

Į lėkštes sudėkite visas salotų sudedamąsias dalis ir ant viršaus užpilkite padažą.

Patarimas. Vietoje nektarinų galite naudoti abrikosus, vietoje klevų sirupo – medų. Citriną galite pakeisti žaliąja citrina ar apelsinu.

Patarimas. Salotas pagardinkite kedrinėmis pinijomis arba anakardžių riešutais.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas