Salotos su obuoliais, pelėsiniu sūriu ir karijų riešutais
-
Gaminimas 11min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai
-
salotos350 g
-
obuoliai2 vnt.
-
karijų riešutai50 g
-
šviežios spanguolės50 g
-
mėlynasis pelėsinis sūris170 g
Padažo ingredientai:
-
garstyčios1 šaukštas (-ai)
-
klevų sirupas1 šaukštas (-ai)
-
obuolių actas1 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus100 g.
-
druskažiupsnelis
-
pipiraižiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Suplėšykite salotų lapus. Obuolius nulupkite ir suraikykite griežinėliais, kubeliais supjaustykite pelėsinį sūrį. Į salotas suberkite karijų riešutus ir spanguoles.
Paruoškite padažą: į dubenį krėskite garstyčias, pilkite aliejų, obuolių actą, klevų sirupą, viską gerai išmaišykite, paskaninkite druska ir pipirais. Užpilkite padažą ant salotų.