Salotos su ožkos pieno sūriu, avokadais, šilauogėmis ir sorų kruopomis
-
Gaminimas 25min
-
Lengvas
Ingredientai
Salotoms:
-
avokadai2 vnt.
-
sorų kruopos250 g
-
salotų mišinys150 g
-
šilauogės200 g
-
šviežias ožkos pieno sūris125 g
Ingredientai padažui:
-
citrina (sultys)0.5 vnt.
-
garstyčios1 šaukštelis (-iai)
-
aliejus4 šaukštas (-ai)
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Soras užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5 minutes. Vandenį nupilkite, perplaukite po tekančiu vandeniu, vėl užpilkite vandeniu ir virkite ant silpnos kaitros apie 20 minučių. Išvirtas sorų kruopas išpilkite ant kiaurasamčio.
Avokadus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sūrį supjaustykite griežinėliais. Į dubenį sukrėskite sorų kruopas, dėkite salotų mišinį, šilauoges, avokadus, ožkos sūrį. Patiekalą pagardinkite padažu.