Salotų užpilai: kreminis mėlynojo pelėsinio sūrio ir keptų saldžiųjų paprikų

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas
Salotų užpilai: kreminis mėlynojo pelėsinio sūrio ir keptų saldžiųjų paprikų

Ingredientai

Kreminio mėlynojo pelėsinio sūrio salotų užpilo ingredientai:

  • citrina
     0.5 vnt.
  • mėlynasis pelėsinis sūris
     125 g
  • pasukos
     60 g
  • grietinė arba graikiškas jogurtas
     60 g
  • druska
      pagal skonį

Keptų saldžiųjų paprikų salotų užpilo ingredientai:

  • raudona saldi paprika
     2 vnt.
  • citrina
     0.5 vnt.
  • Dižono garstyčios
     1 šaukštas (-ai)
  • cukrus
     1 šaukštas (-ai)
  • alyvuogių aliejus
     60 ml
  • kapoti rozmarinai
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Kreminio mėlynojo pelėsinio sūrio salotų užpilo gaminimas:
Išspauskite pusės citrinos sultis ir sutrupinkite pelėsinį sūrį. Gerai išmaišykite visas padažo sudėtines dalis.

Patarimas. Šis užpilas tinka prie agurkų salotų, grilyje keptų daržovių.

Keptų saldžiųjų paprikų salotų užpilo gaminimas:
 

Paprikas suvyniokite į foliją ir kepkite iki 175 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 min.

Ištraukę iš orkaitės, leiskite pamažu joms atvėsti. Tada nulupkite žieveles ir išimkite sėklas.

Išspauskite 2 valg. šaukštus citrinos sulčių ir pritarkuokite 1 arb. šaukštelį jų žievelių.

Visus padažo ingredientus sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

Patarimas. Šis užpilas tinka prie makaronų, žuvies salotų, grilyje keptų daržovių.

Panašūs receptai

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Tuna melt sumuštinis

20min • Lengvas

Gvakamolė

30min • Lengvas