Salotų užpilai: kreminis mėlynojo pelėsinio sūrio ir keptų saldžiųjų paprikų
-
Gaminimas 45min
-
Lengvas
Ingredientai
Kreminio mėlynojo pelėsinio sūrio salotų užpilo ingredientai:
-
citrina0.5 vnt.
-
mėlynasis pelėsinis sūris125 g
-
pasukos60 g
-
grietinė arba graikiškas jogurtas60 g
-
druskapagal skonį
Keptų saldžiųjų paprikų salotų užpilo ingredientai:
-
raudona saldi paprika2 vnt.
-
citrina0.5 vnt.
-
Dižono garstyčios1 šaukštas (-ai)
-
cukrus1 šaukštas (-ai)
-
alyvuogių aliejus60 ml
-
kapoti rozmarinai1 šaukštelis (-iai)
-
druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kreminio mėlynojo pelėsinio sūrio salotų užpilo gaminimas:
Išspauskite pusės citrinos sultis ir sutrupinkite pelėsinį sūrį. Gerai išmaišykite visas padažo sudėtines dalis.
Patarimas. Šis užpilas tinka prie agurkų salotų, grilyje keptų daržovių.
Keptų saldžiųjų paprikų salotų užpilo gaminimas:
Paprikas suvyniokite į foliją ir kepkite iki 175 0C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20 min.
Ištraukę iš orkaitės, leiskite pamažu joms atvėsti. Tada nulupkite žieveles ir išimkite sėklas.
Išspauskite 2 valg. šaukštus citrinos sulčių ir pritarkuokite 1 arb. šaukštelį jų žievelių.
Visus padažo ingredientus sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
Patarimas. Šis užpilas tinka prie makaronų, žuvies salotų, grilyje keptų daržovių.