Šalta burokėlių sriuba
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Burokėliai700 g
-
Bulvės400 g
-
Ilgavaisis agurkas1 vnt.
-
Žirniai (švieži, išgliaudyti arba šaldyti ir atšildyti)2 žiupsnelis
-
Virti kiaušiniai3 vnt.
-
Actas 9%1 šaukštas (-ai)
-
Vanduo2.5 l
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
-
Svogūnų laiškai1 sauja (-os)
-
Krapai1 sauja (-os)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Burokėlius ir bulves nuplaukite ir išvirkite. Jei žirniai švieži, išimkite iš ankščių.
Sumaišykite vieną nedidelį burokėlį su vandeniu, įpilkite acto, druskos ir pipirų pagal skonį.
Virtus burokėlius ir bulves nulupkite ir supjaustykite vienodais kubeliais. Agurkus taip pat supjaustykite vienodais dideliais gabalėliais.
Į virtas supjaustytas daržoves įdėkite žirnelių ir vandens, sumaišyto su burokėliais (kad spalva būtų ryškesnė).
Suberkite saują žalumynų – smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų ir krapų.
Sriubą 10 minučių padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
Patiekdami įdėkite griežinėliais pjaustytų virtų kiaušinių – geriausia prieš pat patiekiant, kad neprarastų spalvos.