Šalta pomidorų sriuba su pesto padažu su sūriu
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai
-
pomidorai8 vnt.
-
svogūnai2 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
brinzos sūris200 g
Pesto padažo ingredientai:
-
kedrų riešutai3 šaukštas (-ai)
-
kietasis sūris4 šaukštas (-ai)
-
česnakas1 skiltelė
-
bazilikaspagal skonį
-
petražolėspagal skonį
-
alyvuogių aliejus5 šaukštas (-ai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kubeliais susmulkintus svogūnus ir kelias česnako skilteles pakepinkite su aliejumi. Pomidorus pirmiausia nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles, tuomet sutrinkite juos drauge su svogūnais. Viską sudėkite į puodą, suberkite prieskonius ir patroškinkite 10 min. Sriubą atvėsinkite.
Tuo metu paruoškite pesto padažą: į virtuvinį kombainą sumeskite 3 šaukštus kedrų riešutų, 4 šauštus tarkuoto sūrio, skiltelę česnako, šiek tiek baziliko, petražolių ir įpilkite 5 šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską sutrinkite iki vientisumo. Į taurę įpilkite sriubos, įdėkite padažo ir pabarstykite brinzos sūriu. Skanaus!