Šalta sriuba Tartor

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Šalta sriuba Tartor

Ingredientai

Ingredientai:

  • Raugintos pasukos
     1 l
  • Ilgavaisis agurkas
     1 vnt.
  • Švieži krapai
     25 g
  • Graikiniai riešutai
     100 g
  • Česnakas
     2 skiltelė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Agurką nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais, sudėkite į didelį dubenį arba puodą.

Susmulkinkite krapus ir taip pat sudėkite į dubenį. Sutrinkite graikinius riešutus (iki trupinių) ir suberkite juos į dubenį su agurkais ir krapais.

Susmulkinkite česnako skilteles ir sudėkite į tą patį dubenį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, supilkite pasukas. Viską gerai išmaišykite. Įberkite druskos pagal skonį.

Prieš patiekdami papuoškite šviežių krapų šakele (-ėmis) ir graikinių riešutų puselėmis.

Panašūs receptai

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas

Sriuba moliūge

2h • Vidutinis

Kopūstų sriuba

45min • Vidutinis