Šalta trinta agurkų sriuba
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
ilgavaisiai agurkai3 vnt.
-
kefyras800 ml
-
krapai25 g
-
svogūnų laiškai50 g
-
petražolės2 šaukštas (-ai)
-
garstyčios2 šaukštelis (-iai)
-
citrinos sultys2 šaukštas (-ai)
-
druska1 žiupsnelis
-
varškės sūris120 g
-
bulvės600 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Agurkus, krapus, svogūnus ir petražoles nuplaukite ir susmulkinkite. Kelis šaukštus kapotų svogūnų atidėkite patiekimui. Į didelį dubenį supilkite kefyrą, suberkite supjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, krapus, petražoles. Įkrėskite šaukštelį garstyčių, supilkite citrinos sultis, pagardinkite druska. Sriubą sutrinkite iki vientisos masės. Dėkite į šaldytuvą.
Bulves nuskuskite ir virkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Vandenį nupilkite.
Prieš patiekdami šaltą agurkų sriubą, užbarstykite trupinto varškės sūrio. Sriubą patiekite su virtomis bulvėmis.