Sausainiai su braškių įdaru

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Sausainiai su braškių įdaru

Ingredientai

Sausainiai

  • Virtas kiaušinio trynys
     2 vnt.
  • Kvietiniai miltai RIMI
     170 g
  • Manų kruopos
     30 g
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kepimo milteliai I LOVE ECO
     1 šaukštas (-ai)
  • Cukrus RIMI
     40 g
  • Sviestas RIMI
     85 g
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     130 ml
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     30 ml
  • Cukrus RIMI
     6 žiupsnelis

Įdaras

  • Braškės
     670 g
  • Cukrus RIMI
     60 g
  • Citrinos žievelė
     1 šaukštelis (-iai)
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Vanduo
     1 šaukštas (-ai)
  • Citrinų sultys
     2 šaukštelis (-iai)
  • Pasterizuota grietinėlė RIMI
     200 ml
  • Cukraus milteliai
     2 šaukštas (-ai)
  • Vanilės ankštis
     0.5 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Į trintuvą suberkite sausus ingredientus – virtus kiaušinių trynius, miltus, manų kruopas, druską, kepimo miltelius ir cukrų.

Malkite, kol viskas gerai susimaišys.

Sudėkite šaltą sviestą ir maišykite iki vietisos, grūdėtos masės. 

Supilkite 130 ml grietinėlės, vėl maišykite iki vientisos ir lipnios masės.

Rankomis suformuokite 6 vienodo dydžio rutuliukus.

Juos šiek tiek suspauskite ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. 

Padėkite į šaldytuvą 25 min.

Ištraukę iš šaldytuvo viršų aptepkite likusia grietinėle ir apibarstykite cukrumi.

Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, 25-30 min.

Į dubenį sudėkite braškes, cukrų, citrinos žievelę ir druską. Išmaišykite.

Pusę dėkite į puodą, įpilkite vandens ir virkite iki uogienės (12-18 min.).

Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite.

Plaktą grietinėlę išplakite sumaišydami su cukraus pudra ir vanilės ankšties sėklomis.

Atsargiai perpjaukite sausianius per pusę.

Įdėkite vieną pusę ant lėkštės, uždėkite uogienės, tada dėkite šviežias braškes ir šaukštą plaktos grietinėlės ir ant viršaus uždėkite kitą sausainio pusę.

Panašūs receptai

„Pinokio“ tortas

1h • Vidutinis