Sausainiai su braškių įdaru
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Sausainiai
-
Virtas kiaušinio trynys2 vnt.
-
Kvietiniai miltai RIMI170 g
-
Manų kruopos30 g
-
Druska1 šaukštelis (-iai)
-
Kepimo milteliai I LOVE ECO1 šaukštas (-ai)
-
Cukrus RIMI40 g
-
Sviestas RIMI85 g
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI130 ml
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI30 ml
-
Cukrus RIMI6 žiupsnelis
Įdaras
-
Braškės670 g
-
Cukrus RIMI60 g
-
Citrinos žievelė1 šaukštelis (-iai)
-
Druska1 žiupsnelis
-
Vanduo1 šaukštas (-ai)
-
Citrinų sultys2 šaukštelis (-iai)
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI200 ml
-
Cukraus milteliai2 šaukštas (-ai)
-
Vanilės ankštis0.5 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į trintuvą suberkite sausus ingredientus – virtus kiaušinių trynius, miltus, manų kruopas, druską, kepimo miltelius ir cukrų.
Malkite, kol viskas gerai susimaišys.
Sudėkite šaltą sviestą ir maišykite iki vietisos, grūdėtos masės.
Supilkite 130 ml grietinėlės, vėl maišykite iki vientisos ir lipnios masės.
Rankomis suformuokite 6 vienodo dydžio rutuliukus.
Juos šiek tiek suspauskite ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Padėkite į šaldytuvą 25 min.
Ištraukę iš šaldytuvo viršų aptepkite likusia grietinėle ir apibarstykite cukrumi.
Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, 25-30 min.
Į dubenį sudėkite braškes, cukrų, citrinos žievelę ir druską. Išmaišykite.
Pusę dėkite į puodą, įpilkite vandens ir virkite iki uogienės (12-18 min.).
Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite.
Plaktą grietinėlę išplakite sumaišydami su cukraus pudra ir vanilės ankšties sėklomis.
Atsargiai perpjaukite sausianius per pusę.
Įdėkite vieną pusę ant lėkštės, uždėkite uogienės, tada dėkite šviežias braškes ir šaukštą plaktos grietinėlės ir ant viršaus uždėkite kitą sausainio pusę.