Shallot svogūnų ir citrinų pagardas
-
Gaminimas 1h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Citrina2 vnt.
-
Svogūnas Shallot500 g
-
Auksinės razinos200 g
-
Medus500 g
-
Baltasis actas50 ml
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Kardamonas0.5 šaukštelis (-iai)
-
Aitriosios paprikos milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
Šaldyti juodieji serbentai100 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Citrinas kruopščiai nuplaukite. Išspauskite sultis, o citrinų žieveles supjaustykite kuo smulkesniais kubeliais. Į dubenėlį supilkite citrinų sultis ir suberkite supjaustytas žieveles bei susmulkintus svogūnus.
Į didelį prikaistuvį suverskite citrinų ir svogūnų masę bei visus likusius ingredientus. Užvirkite. Maišykite, kol ištirps medus. Tada sumažinkite ugnį ir toliau virkite ant silpnos ugnies retsykiais pamaišydami apie 1–1 ½ valandos, kol masė sutirštės.
Šaukštu dėkite pagardą į stiklinius indus ir laikykite šaldytuve iki 2 savaičių.