Sicilietiškas tuno kepsnys
-
Gaminimas 35min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
tuno filė400 g
-
druskapagal skonį
-
alyvuogių aliejus2 šaukštas (-ai)
Garnyrui:
-
nedidelis svogūnas1 vnt.
-
paprikos2 vnt.
-
žaliosios alyvuogės be kauliukų13 vnt.
-
slyviniai pomidorai2 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
alyvuogių aliejus4 šaukštas (-ai)
-
kaparėliai1 šaukštas (-ai)
-
raudonėliai1 šaukštelis (-iai)
-
bazilikas2 šaukštas (-ai)
-
mėta (neprivaloma)2 šaukštas (-ai)
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Lengvai paruošiamas, pilnas skonių tuno kepsnys – tai puikus pasirinkimas, norint pasigaminti žuvį kiek kitaip, nei visada. Tunas bus iškeptas iki tobulumo, o žolelės suteiks nepaprastą aromatą bei skonį.
Tuną supjaustykite į 4 dalis po ~100 g, pabarstykite druska ir atsidėkite.
Kol žuvis marinuojasi, paruoškite garnyrą.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, paprikas – norimo dydžio juostelėmis, alyvuoges – per pusę, susmulkinkite pomidorus ir sukapokite česnaką (1 skiltelę).
Keptuvėje įkaitintame aliejuje kepkite svogūnus, kol pagels. Sumeskite česnakus, pakaitinkite dar 30 sek. ir išjunkite kaitrą. Sumeskite pomidorus, alyvuoges, paprikas, kaparėlius, prieskonines žoleles ir pipirus. Jei kaparėliai ir alyvuogės nėra labai sūrūs, pasūdykite. Viską išmaišykite.
Gerai įkaitinkite rantytą keptuvę, įpilkite aliejaus ir kepkite tuną po 2 min. iš abiejų pusių, kol susidarys plutelė. Vidus turi lengvai sušilti, bet nepakeisti spalvos. Kitaip žuvis taps kieta.
Paruoštą garnyrą sukrėskite į lėkštes, ant viršaus uždėkite tuną.
Skanaus!