Šilauogių ir avižinių dribsnių „naktinė“ košė pusryčiams
-
Gaminimas 15min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
šilauogės100 g
-
greitai paruošiami avižiniai dribsniai200 g
-
ispaninių šalavijų („chia“) sėklos2 šaukštas (-ai)
-
nesaldintas migdolų gėrimas750 ml
-
klevų sirupas3 šaukštas (-ai)
-
mėtų lapeliai, migdolai ar karijų riešutai papuošimui50 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Avižinius dribsnius, chia sėklas, migdolų gėrimą (arba Jūsų mėgstamą) ir klevų sirupą supilkite į didelį dubenį. Viską gerai išmaišykite. Sudėkite į stiklainius (2/3 tūrio), uždenkite dangteliais ir palikite šaldytuve per naktį.
Ryte įmaišykite šilauogių, keletą uogų palikite papuošti.
Papuoškite mėtų lapeliais, uogomis arba susmulkintais riešutais. Patiekite.