Silkė su obuoliais ir datulėmis

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Silkė su obuoliais ir datulėmis

Ingredientai

Ingredientai:

  • silkė
     200 g
  • raudonas obuolys
     0.5 vnt.
  • datulės
     3 vnt.
  • česnakų laiškai
      keletas
  • valgomojo svogūnėlio (shallot)
     1 vnt.

Ingredientai padažui:

  • majonezas
     0.5 šaukštas (-ai)
  • grietinė
     1 šaukštas (-ai)
  • karis
     1 šaukštelis (-iai)
  • pipirai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Silkes ir obuolį supjaustykite ~ 1 cm dydžio gabaliukais, datules – griežinėliais.

Į stiklinius indelius sudėkite silkes, obuolius ir datules. Sumaišykite visus padažo ingredientus ir užpilkite ant silkių.

Ant viršaus pabarstykite smulkintų česnakų laiškų ir plonais žiedeliais pjaustyto svogūno.

Skanaus!

1 patarimas. Grietinę galite pakeisti jogurtu.
2 patarimas. Naudokite mažesnio riebumo majonezą.
3 patarimas. Jei norite pikantiškesnio skonio, galite pridėti
aštrių pipirų.

Panašūs receptai