Silkė su obuoliais ir datulėmis
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
silkė200 g
-
raudonas obuolys0.5 vnt.
-
datulės3 vnt.
-
česnakų laiškaikeletas
-
valgomojo svogūnėlio (shallot)1 vnt.
Ingredientai padažui:
-
majonezas0.5 šaukštas (-ai)
-
grietinė1 šaukštas (-ai)
-
karis1 šaukštelis (-iai)
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Silkes ir obuolį supjaustykite ~ 1 cm dydžio gabaliukais, datules – griežinėliais.
Į stiklinius indelius sudėkite silkes, obuolius ir datules. Sumaišykite visus padažo ingredientus ir užpilkite ant silkių.
Ant viršaus pabarstykite smulkintų česnakų laiškų ir plonais žiedeliais pjaustyto svogūno.
Skanaus!
1 patarimas. Grietinę galite pakeisti jogurtu.
2 patarimas. Naudokite mažesnio riebumo majonezą.
3 patarimas. Jei norite pikantiškesnio skonio, galite pridėti
aštrių pipirų.