Silkė su porto vynu ir svogūnais

  • Gaminimas 12h
  • Vidutinis
Silkė su porto vynu ir svogūnais

Ingredientai

  • Kvapieji pipirai
     7 vnt.
  • Gvazdikėliai
     5 vnt.
  • Maistinė acto rūgštis RIMI SMART
     75 ml
  • Cukraus milteliai DAN SUKKER
     100 g
  • Vanduo
     150 ml
  • Raudonasis saldus vynas PORT
     100 ml
  • Laurų lapeliai RIMI
     2 vnt.
  • Porai
      10 cm
  • Raudonieji svogūnai
     1 vnt.
  • Atlantinių silkių filė gabaliukai marinate RIMI
     390 g
  • Krapai
     20 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Stambiai sumalkite pipirų žirnelius ir gvazdikėlius.
Užvirinkite actą, cukrų, vandenį, porto vyną, prieskonius ir lauro lapus. Leiskite atvėsti.
Porus nuplaukite ir supjaustykite. Nulupkite ir susmulkinkite raudonąjį svogūną. Silkę supjaustykite gabalėliais.
Stambiai sukapokite krapus.
Į stiklainį sluoksniuokite silkę, porą, svogūną ir krapus. Užpilkite marinatu ir palikite 2 dienoms.

Recepte naudojamas alkoholis

Vartodami alkoholį, rizikuojate savo sveikata, šeimos ir visuomenės gerove.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė