Šiltos avinžirnių salotos su baklažanais ir kuminu
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
konservuoti avinžirniai400 g
-
baklažanas1 vnt.
-
saulėje džiovinti pomidorai40 g.
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
alyvuogių aliejus100 g.
-
petražolės0.5 ryšulėlio
-
kalendra0.5 ryšulėlio
-
druskapagal skonį
-
juodieji pipiraipagal skonį
Padažui reikės:
-
kumino sėklos2 šaukštas (-ai)
-
raudonosios paprikos (džiovintos)0.25 šaukštelis (-iai)
-
česnakas1 vnt.
-
citrina1 vnt.
-
alyvuogių aliejus50 g
-
druskapagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Šiose salotose pakeptas baklažanas puikiai tinka su avinžirniais ir sukuria nuostabų skonį viename kasnyje. Prieskoniai bei žolelės paprastą baklažaną pavers egzotišku patiekalu.
Baklažaną supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite aliejuje, kol dailiai paruduos ir suminkštės, apie 8–10 min.
Į dubenį sudėkite avinžiirnius, baklažano gabalėlius, smulkiai supjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, kapotą raudonąjį svogūną, petražoles ir kalendras.
Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite visas padažo sudedamàsias dalis (česnako dėkite 4 skilteles). Šiuo užpilu paskaninkite salotas. Skanaus!