Šiltos kopūstų salotos su spanguolių padažu ir pakepintais migdolais
-
Gaminimas 45min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
šaldytos spanguolės190 g
-
raudonasis kopūstas500 g
-
briuselio kopūstai15 vnt.
-
apelsinas1 vnt.
-
skystas medus2 šaukštas (-ai)
-
raudonojo vyno actas1 šaukštas (-ai)
-
aliejus50 ml
-
druska ir pipirai1 žiupsnelis
-
gliaudyti migdolai90 g
-
petražolėsryšulėlis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Atšildykite spanguoles.
Puode užvirkite 3 litrus vandens.
Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite raudonuosius ir briuselio kopūstus. Įdėkite kopūstus į koštuvą. Ant kopūstų užpilkite verdantį vandenį, pasiskirstykite vandenį per visus kopūstus. Palikite juos kelioms minutėms. Nuskalaukite kopūstus po šaltu vandeniu ir išspauskite visą vandenį.
Nulupkite apelsiną ir išspauskite jo sultis. Sumaišykite spanguoles, apelsinų sultis ir žievę, medų, actą ir aliejų, kad gautųsi padažas. Sudėkite kopūstus į padažą. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite kopūstus į dubenėlį arba lėkštę.
Pakepinkite migdolus sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies ir sukapokite stambiai. Supjaustykite petražoles, pabarstykite jomis ir migdolais kopūstus.