Šiltos salotos su vištiena, „Maasdam“ sūriu ir spanguolėmis
-
Gaminimas 50min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalo ingredientai:
-
Sūris MAASDAM FRICO, 45 proc100 g
-
Salotų mišinys100 g
-
Vištienos filė400 g
-
Graikiniai riešutai100 g
-
Šaldytos arba šviežios spanguolės120 g
Užpilo ingredientai:
-
Alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
Apelsinas0.5 vnt.
-
Medus1 šaukštas (-ai)
-
Jūros druska ir šviežiai malti juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vištienos filė virkite ant lėtos ugnies apie 30 min., paskui šiek tiek pasūdykite ir suplėšykite mėsą.
Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais.
Graikinius riešutus (saują) galite šiek tiek pakepinti sausoje keptuvėje.
Paruoškite užpilą: nedideliame dubenėlyje išspauskite pusės apelsino sultis ir sumaišykite visus užpilui skirtus ingredientus, paskaninkite druska ir pipirais.
Serviravimo dubenėliuose išdėliokite salotų lapus, plėšytą vištieną, riešutus, sūrį, paskaninkite paruoštu užpilu.
Galiausiai paskaninkite šviežiomis arba atitirpintomis spanguolėmis.
Salotas patiekite iškart, kol vištiena dar šilta.