Šiltos sėklų ir kruopų salotos su daržovėmis, vištų šlaunelėmis ir jogurtu
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai
-
viščiukų šlaunelių mėsa600 g
-
rapsų aliejus1 šaukštelis (-iai)
-
druska ir juodieji pipiraipagal skonį
-
raudonųjų bolivinių balandų mišinys4 porcijos
-
raudonasis svogūnas1 vnt.
-
pomidorai2 vnt.
-
raudonoji paprika1 vnt.
-
žiedinis kopūstas0.5 vnt.
-
cukrinių žirnių ūgliai100 g
-
kalendra1 ryšulėlis
-
citrina1 vnt.
-
natūralus jogurtas200 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruošimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.
Vištiena:
Įdėkite šlauneles į karščiui atsparų puodą, patrinkite jas aliejumi ir pridėkite druskos ir pipirų.
Kepkite orkaitės viduryje tol, kol vidinė vištienos temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 15 minučių.
Kruopų salotos:
Išvirkite bolivinių balandų mišinį pagal nurodymus ant pakuotės.
Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Papriką perpjaukite perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją gabaliukais. Žiedinius kopūstus supjaustykite mažais žiedynais, o žirnių ūglius – į 3 dalis.
Sumaišykite daržoves su bolivinėmis balandomis ir pridėkite druskos bei pipirų.
Pagardinimui:
Sukapokite arba stambiai supjaustykite kalendrą. Citriną supjaustykite skiltelėmis.
Patiekite vištieną su kruopų salotomis, jogurtu ir citrinos skiltelėmis, pabarstykite kalendra. Atidžiai patikrinkite bolivinių balandų mišinio sudėtį.
Patarimas:
Trumpai pakepinkite daržoves mažame alyvuogių aliejaus kiekyje, po to sumaišysite jas su bolivinėmis balandomis.