Šiltos sėklų ir kruopų salotos su daržovėmis, vištų šlaunelėmis ir jogurtu

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Šiltos sėklų ir kruopų salotos su daržovėmis, vištų šlaunelėmis ir jogurtu

Ingredientai

Ingredientai

  • viščiukų šlaunelių mėsa
     600 g
  • rapsų aliejus
     1 šaukštelis (-iai)
  • druska ir juodieji pipirai
      pagal skonį
  • raudonųjų bolivinių balandų mišinys
      4 porcijos
  • raudonasis svogūnas
     1 vnt.
  • pomidorai
     2 vnt.
  • raudonoji paprika
     1 vnt.
  • žiedinis kopūstas
     0.5 vnt.
  • cukrinių žirnių ūgliai
     100 g
  • kalendra
      1 ryšulėlis
  • citrina
     1 vnt.
  • natūralus jogurtas
     200 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 225°C temperatūros.

Vištiena: 

Įdėkite šlauneles į karščiui atsparų puodą, patrinkite jas aliejumi ir pridėkite druskos ir pipirų.

Kepkite orkaitės viduryje tol, kol vidinė vištienos temperatūra pasieks 72°C, apytiksliai 15 minučių.

Kruopų salotos:

Išvirkite bolivinių balandų mišinį pagal nurodymus ant pakuotės.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite. Pomidorus supjaustykite kubeliais. Papriką perpjaukite perpus, išimkite sėklas ir supjaustykite ją gabaliukais. Žiedinius kopūstus supjaustykite mažais žiedynais, o žirnių ūglius – į 3 dalis.

Sumaišykite daržoves su bolivinėmis balandomis ir pridėkite druskos bei pipirų.

Pagardinimui:

Sukapokite arba stambiai supjaustykite kalendrą. Citriną supjaustykite skiltelėmis.

 

Patiekite vištieną su kruopų salotomis, jogurtu ir citrinos skiltelėmis, pabarstykite kalendra. Atidžiai patikrinkite bolivinių balandų mišinio sudėtį.

Patarimas:

Trumpai pakepinkite daržoves mažame alyvuogių aliejaus kiekyje, po to sumaišysite jas su bolivinėmis balandomis.

Panašūs receptai

Lipnūs sparneliai

25min • Lengvas

Vištienos sriuba

1h 30min • Lengvas
Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Šventinis kalakutas

4h • Vidutinis