Šiltos Velykų salotos su vištiena
-
Gaminimas 40min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Šparaginės pupelės100 g
-
Putpelių kiaušiniai7 vnt.
-
Vištienos filė1 vnt.
-
Česnakai1 skiltelė (-ės)
-
Alyvuogių aliejus
-
Migdolų riekelės RIMI20 g
-
Ryžiai100 g
-
Marinuota paprika50 g
-
Vyšniniai pomidorai5 vnt.
-
Garstyčių ir medaus padažas50 g
-
Druska1 žiupsnelis
-
Pipirai1 žiupsnelis
-
Ciberžolė1 žiupsnelis
-
Daigaidekoravimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Ryžius išvirkite sūriame vandenyje.
Pupeles nuplaukite, nupjaukite galus ir pavirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.
Vištienos file supjaustykite griežinėliais, pabarstykite prieskoniais, įtrinkite česnaku ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol iškeps.
Putpelių kiaušinius 3 minutes pavirkite verdančiame vandenyje, tada atvėsinkite ir nulupkite.
Lėkštėje išdėliokite ryžius, pupeles, susmulkintą vištieną, smulkintą marinuotą papriką, per pusę perpjautus putpelių kiaušinius, pabarstykite skrudintais migdolais, šiek tiek vyšninių pomidoriukų ir žalumynų.
Garstyčių-medaus padažą patiekite atskirame dubenėlyje.