Šiltos Velykų salotos su vištiena

  • Gaminimas 40min
  • Lengvas
Šiltos Velykų salotos su vištiena

Ingredientai

  • Šparaginės pupelės
     100 g
  • Putpelių kiaušiniai
     7 vnt.
  • Vištienos filė
     1 vnt.
  • Česnakai
     1 skiltelė (-ės)
  • Alyvuogių aliejus
     
  • Migdolų riekelės RIMI
     20 g
  • Ryžiai
     100 g
  • Marinuota paprika
     50 g
  • Vyšniniai pomidorai
      5 vnt.
  • Garstyčių ir medaus padažas
     50 g
  • Druska
     1 žiupsnelis
  • Pipirai
     1 žiupsnelis
  • Ciberžolė
     1 žiupsnelis
  • Daigai
      dekoravimui

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Ryžius išvirkite sūriame vandenyje.

Pupeles nuplaukite, nupjaukite galus ir pavirkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės.

Vištienos file supjaustykite griežinėliais, pabarstykite prieskoniais, įtrinkite česnaku ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol iškeps.

Putpelių kiaušinius 3 minutes pavirkite verdančiame vandenyje, tada atvėsinkite ir nulupkite.

Lėkštėje išdėliokite ryžius, pupeles, susmulkintą vištieną, smulkintą marinuotą papriką, per pusę perpjautus putpelių kiaušinius, pabarstykite skrudintais migdolais, šiek tiek vyšninių pomidoriukų ir žalumynų.

Garstyčių-medaus padažą patiekite atskirame dubenėlyje.

Panašūs receptai