Šiltos vištienos salotos su smidrais
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Pagrindinis patiekalas
-
Vištienos filė2 vnt.
-
Česnakai2 skiltelė (-ės)
-
Druskapagal skonį
-
Saulėje džiovinti pomidorai100 g
-
Mažieji smidrai150 g
-
Sviestas kepimui30 g
-
Ankštiniai žirniai100 g
-
Salotų mišinys200 g
-
Vyšniniai pomidorai50 g
-
Raudonieji svogūnai20 g
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Padažas
-
Alyvuogių aliejus100 ml
-
Balzamiko kremas40 ml
-
Citrinų sultys0.5 vnt.
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite padažą: sumaišykite visus ingredientus, kol padažas taps vienalytis.
Supjaustykite vištienos filė griežinėliais, pabarstykite druska, pipirais, įtrinkite česnaku ir kepkite ant grotelių arba keptuvėje, kol vištiena suminkštės.
Nuplaukite smidrus ir žirnius, pabarstykite druska ir kepkite svieste arba alyvuogių aliejuje.
Dubenyje išdėliokite nuplautas salotas, keptą vištieną, pjaustytus saulėje džiovintus pomidorus, pakepintus šparagus ir žirnius, vyšninius pomidorus ir plonais griežinėliais pjaustytus raudonuosius svogūnus. Pašlakstykite pasigamintu padažu.