Šiltos žaliųjų šparaginių pupelių salotos, pagardintos kmynais
-
Gaminimas 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
žaliosios šparaginės pupelės300 g
-
šalotiniai svogūnai2 vnt.
-
česnakas1 vnt.
-
kmynai0.5 šaukštelis (-iai)
-
vyšniniai pomidorai250 g
-
petražolėssauja
-
alyvuogių aliejus3 šaukštas (-ai)
-
baltojo vyno actas1 šaukštelis (-iai)
-
druska ir pipirai1 žiupsnelis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nuplaukite žaliąsias šparagines pupeles ir pasūdytame vandenyje virkite apie 4 minutes. Supilkite į koštuvą perplaukite jas po šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.
Nulupę svogūnus ir česnakus (2 skilteles) supjaustykite svogūnus plonais griežinėliais, o česnakus sutarkuokite. Sugrūskite kmynus grūstuvėje. Perpjaukite pomidorus perpus. Susmulkinkite petražoles.
Pakepinkite svogūnus, česnakus ir kmynus alyvuogių aliejuje, tada sudėkite pupeles, pomidorus, petražoles, pašlakstykite actu. Kai sušils, pagardinkite druska ir pipirais.