Širdies formos pavlova
-
Gaminimas 2h
-
Lengvas
Ingredientai
Pagrindas
-
Kiaušinių baltymai6 vnt.
-
Cukraus milteliai300 g
-
Bulvių krakmolas2 šaukštas (-ai)
-
Baltojo vyno actas RIMI2 šaukštas (-ai)
Geltonas kremas
-
Kiaušinio tryniai6 vnt.
-
Apelsinai (žievelės, sultys)2 vnt.
-
Cukrus RIMI1 šaukštas (-ai)
-
Bulvių krakmolas1 šaukštas (-ai)
Baltas kremas
-
Pasterizuota grietinėlė RIMI120 g
-
Kreminis sūris400 g
-
Cukraus milteliai2.5 šaukštas (-ai)
Papuošimui
-
Braškės400 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių.
Baltymus išplakite su cukraus milteliais.
Plakite elektriniu mikseriu maksimaliu greičiu apie 10 minučių.
Įkaitinkite orkaitę, su ventiliatoriumi iki 150 laipsnių.
Į išplaktą baltymą įpilkite krakmolo, išmaišykite.
Įpilkite acto, išmaišykite.
Ant kepimo skardos paklokite kepimo popierių.
Iš baltymų masės, ant kepimo popieriaus suformuokite širdies formą.
Pašaukite į orkaitę, sumažinkite temperatūrą iki 110 laipsnių ir kepkite 1 valandą 20 minučių.
Kiaušinio trynys sumaišykite su bulvių krakmolu, cukrumi, apelsino žievele ir sultimis.
Grietinėlę pašildykite garų vonelėje, nuolat maišydami.
Kai kremas sutirštės, perkelkite į šaltą indą ir atvėsinkite.
Baltą kremą paruoškite sumaišę visus ingredientus.
Nuplaukite ir supjaustykite braškes.
Ant iškeptos širdelės sudėkite baltąjį kremą, papuoškite braškėmis ir geltonuoju kremu.