Skrudinti avinžirniai su smulkinta aitriąja paprika ir avokadų padažu
-
Gaminimas 40min
-
Vidutinis
Ingredientai
Patiekalui reikės
-
ryžiai4 porcijos
Avinžirniams:
-
virti avinžirniai380 g
-
aliejus1 šaukštas (-ai)
-
anakardžių riešutai70 g
-
druska1 žiupsnelis
Avokadų padažui:
-
avokadas2 vnt.
-
žalioji citrina0.5 vnt.
-
natūralus jogurtas50 ml.
-
česnakas1 vnt.
-
druska1 žiupsnelis
-
pipirai1 žiupsnelis
Daržovėms:
-
pomidorai2 vnt.
-
raudonoji paprika1 vnt.
-
salotos2 vnt.
-
aliejus0.5 šaukštas (-ai)
-
žalioji citrina0.5 vnt.
-
kalendraryšulėlis
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Išvirkite ryžius pagal nurodymus ant pakuotės.
Avinžirniai:
Kiaurasamtyje nusunkite avinžirnius ir perliekite juos vandeniu.
Avokadų padažas:
Perpjovę avokadus išimkite iš jų kauliukus, išgremžkite minkštimą ir sutrinkite, tyrę apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, apipilkite jogurtu, išspauskite česnaką (1 skiltelė). Pagardinkite druska ir pipirais.
Daržovės:
supjaustykite pomidorus mažais kubeliais. Perpjovę papriką perpus, išvalykite sėklas ir sukapokite. Supjaustykite gūželę salotų. Apšlakstykite aliejumi, išspauskite žaliųjų citrinų sulčių, pagardinkite druska ir pipirais.
Paskrudinkite avinžirnius su aliejumi keptuvėje, kol įgaus auksinę spalvą, apibarstykite riešutais ir aitriosios paprikos dribsniais. Pagardinkite druska.
Patiekdami avinžirnius patiekite avokadų padažą su riešutais ir daržovėmis. Papuoškite kalendra.
Patarimas:
Patiekalą galite pagardinti šlakeliu saldaus aitriosios paprikos padažo.