Sluoksniuota tešla su tofu ir daržovėmis

  • Gaminimas 30min
  • Lengvas
Sluoksniuota tešla su tofu ir daržovėmis

Ingredientai

  • tofu
     200 g
  • jogurtas be priedų
     5 šaukštas (-ai)
  • citrinos sultys
     
  • druska
     
  • laiškiniai česnakai
     1 šaukštas (-ai)
  • sluoksniuota tešla
     
  • kokosų aliejus
     2 šaukštas (-ai)
  • šviežios jūsų pasirinktos daržovės (cukinijos, šparagai, paprikos, morkos ir kt.)
     500 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Tofu susmulkinkite smulkiais gabalėliais, įmaišykite jogurtą, laiškinius česnakus ir pagal skonį įpilkite citrinos sulčių ir druskos.

Sluoksniuotą tešlą perpjaukite per pusę ir peiliu įbrėžkite pusę kvadrato maždaug 1 cm atstumu nuo kraštų.

Aptepkite tešklos gabalėlius kokoso aliejumi ir pašaukite į orkaitę apie 10 minučių 180 laipsnių C temperatūroje.

Išimkite iškpetą tešlą iš orkaitės.

Kiekvieno kvadrato viduryje dėkite po 1-2 šaukštus tufu, ant viršaus išdėliokite daržoves.

Įberkite žiupsnelį druskos, šiek tiek pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite dar 10 min., kol daržovės ir tešla apskrus.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Pomidorų bruschetta

30min • Vidutinis

„Pinokio“ tortas

1h • Vidutinis

Vienos skardos lašiša

35min • Vidutinis