Sluoksniuotas jūros gėrybių pyragas
-
Gaminimas 3h
-
Vidutinis
Ingredientai
Pagrindas
-
Sviestinė mielinė tešla400 g
Kremas
-
Filadelfijos sūris300 g
-
Šaltai rūkyta lašiša100 g
-
Graikiškas jogurtas3 šaukštas (-ai)
-
Citrinos žievelė ir sultys0.5 vnt.
-
Petražolės (smulkintos)1 šaukštas (-ai)
Viršutinis kremas
-
Filadelfijos sūris100 g
-
Citrinų sultyspagal skonį
-
Graikiškas jogurtas2 šaukštas (-ai)
Papuošimas
-
Virtos krevetės100 g
-
Lašišų ikrai60 g
-
Žalumynaipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Tešlos sluoksnius dėkite ant kepimo popieriaus į dvi kepimo formas ir kepkite 18 - 20 min.
Atvėsinkite.
Filadelfijos sūrį sumaišykite su smulkinta rūkyta lašiša, petražolėmis, citrinos žievele ir sultimis.
Dėkite jogurto, kad masė būtų tirštesnė.
Tarp sluoksnių tepkite įdarą ir palikite įsigerti bent 2 valandas šaldytuve.
Pasigaminkite viršutinį kremą ir ištepkite pyrago viršų.
Papuoškite krevetėmis, ikrais ir žalumynais.