Sluoksniuotas ruginės duonos desertas

  • Gaminimas 20min
  • Lengvas
Sluoksniuotas ruginės duonos desertas
Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

Ingredientai

Trupiniams

  • Biržų krašto SENOLIŲ duona
     250 g
  • Sviestas Rimi
     35 g
  • rudasis cukrus Rimi
     30

Vyšnių sluoksniui

  • šaldytos vyšnios
     400 g
  • medus
     50 g
  • cinamonas
     1 šaukštelis (-iai)

Kremui

  • grietinė Rimi
     400 g
  • medus
     50 g
  • vanilės pasta
      0.5 a.š. vanilės pastos (nebūtina)

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Sumaišykite kremo ingredientus ir atidėkite į šaldytuvą.
Vyšnias, medų ir cinamoną pakaitinkite puode kelias minutes, kol paleis skystį ir užvirs. Pusę uogų išgriebkite ir atidėkite. Likusį puodo turinį sutrinkite blenderiu. Įmaišykite atgal išimtas vyšnias.
Duoną sulaužykite gabalėliais ir sutrupinkite maisto smulkintuvu. Keptuvėje išlydykite sviestą, berkite cukrų ir trupinius, išmaišykite, kepkite ant vidutinės kaitros 15-20min. Kartais pamaišykite, leiskite atvėsti, kad taptų traškūs.
Sluoksniuokite stiklinėse – trupiniai, kremas, vyšnios (jas įleiskite švelniai, nes grims gilyn), vėl trupiniai ir kremas.
Palikite šaldytuve kelioms valandoms ar per naktį. Jei norite išlaikyti trupinių traškumą, patiekite iškart.

Panašūs receptai

Manų kruopų košė

15min • Lengvas

Ploni blyneliai su įdaru

20min • Lengvas

Varškėčiai

20min • Lengvas
Liucina Rimgailė
Tinklaraštininkė

Naminiai varškės sūreliai

40min • Vidutinis