Sluoksniuotas uogų ir špinatų glotnutis
-
Gaminimas 7min
-
Lengvas
Ingredientai
Raudonojo sluoksnio ingredientai:
-
uogos250 g
-
šaldytos vyšnios100 g
-
medus (neprivaloma)1 šaukštas (-ai)
Žalio sluoksnio ingredientai:
-
špinatai100 g
-
mėta3 vnt. lapelių
-
bananas1 vnt.
-
avokadas0.5 0.5 vnt.
-
žalioji citrina0.5 vnt.
-
vanduo250 ml
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Pagaminkite raudonąjį sluoksnį. Elektriniu trintuvu iki vientisos masės sutrinkite uogas (tinka braškės, gervuogės, mėlynės, avietės) ir medų.
Supilkite į taures ar puodelius.
Pagaminkite žaliąjį sluoksnį. Bananą supjaustykite griežinėliais ir užšaldykite. Avokadą supjaustykite kubeliais. Išspauskite citrinos sultis. Elektriniu trintuvu sutrinkite visus žaliojo sluoksnio ingredientus iki vientisos masės.
Supilkite į puodelius ant raudonojo sluoksnio. Papuoškite uogomis ir mėtų lapeliais.
Patarimas. Jei norite, kad žaliasis sluoksnis būtų tirštesnis, pilkite mažiau vandens.
Jei norite, kad jis būtų skystesnis, įpilkite daugiau vandens.