Sluoksniuoti bokšteliai su varške, rūkyta skumbre ir krapais
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
kepalas grikių miltų duonos1 vnt.
-
minkštasis sūris200 g
-
varškė100 g
-
česnakas1 skiltelė (-ės)
-
graikiniai riešutai30 g
-
špinatai50 g
-
karšto rūkymo skumbrė200 g
-
saulėje džiovinti pomidorai2 vnt.
-
švieži krapai15 g
-
želatinos lapeliai2 vnt.
-
druskapagal skonį
-
pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 20 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite tirpti, kol lapeliai suminkštės.
Špinatus sudėkite į sietelį ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Lapelius nusausinkite ir šiek tiek susmulkinkite.
Iš skumbrės išimkite visus kaulus ir ašakas, nulupkite odą.
Česnaką nulupkite ir susmulkinkite. Taip pat susmulkinkite krapus ir saulėje džiovintus pomidorus. Peiliu susmulkinkite graikinius riešutus.
Minkštąjį varškės sūrį ir varškę, skumbrę ir špinatus išmaišykite maišytuvu iki vientisos masės. Į gautą masę sudėkite džiovintus susmulkintus pomidorus, krapus, česnaką ir graikinius riešutus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, viską gerai išmaišykite.
Želatiną ištraukite iš vandens (lapeliai bus minkšti ir permatomi), sudėkite į mažą dubenėlį ir įpilkite 2 šaukštus verdančio vandens. Pamaišykite – želatinos lapeliai iškart ištirps. Želatiną supilkite į paruoštą masę.
Apipjaukite duonos kepalo kraštus, kad išeitų stačiakampis. Nupjaukite pluteles. Minkštimą supjaustykite į 4 paplotėlius. Juos pertepkite paruošta mase ir suvožkite suformuodami savotišką bokštą. Pusvalandžiui gautą patiekalą dėkite į šaldytuvą. Tada supjaustykite 3×5 cm (arba norimo) dydžio stačiakampiais gabalėliais ir patiekite.