Sluoksniuotos tešlos obuolių rožės
-
Gaminimas 1h
-
Vidutinis
Ingredientai
Ingredientai:
-
obuoliai4 vnt.
-
šaldyta sluoksniuota tešla500 g
-
apelsinai2 vnt.
-
avietės50 g
-
cinamonas2 šaukštas (-ai)
-
tarkuoti muskato riešutai2 šaukštas (-ai)
-
cukrus2 šaukštas (-ai)
-
cukraus pudrapapuošimui
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 6 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Obuolius nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
Į dubenį išspauskite apelsinų sultis, avietes pertrinkite per sietelį, sudėkite obuolių skilteles ir palikite 10 min.
Tešlą supjaustykite juostelėmis. Dubenyje sumaišykite cinamoną, tarkuotus muskatų riešutus ir cukrų. Tešlos juosteles apibarstykite prieskonių mišiniu.
Imkite 6–8 obuolių skilteles ir dėliokite ant tešlos juostelės. Ties juostelės viduriu dėliokite obuolių skilteles, kad jų viena pusė būtų virš juostelės krašto.
Neapdengtą tešlos juostelės dalį užlenkite ant obuolių skiltelių, susukite į ritinėlį ir dėkite į keksiukų formeles. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite obuolių rožytes apie 30–35 min.
Kai obuolių rožytės iškeps, palikite atvėsti formelėse apie 5–10 min. Obuolių rožes apibarstykite cukraus pudra.