Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su kreminiu sūriu ir braškėmis

  • Gaminimas 45min
  • Lengvas

Spustelėdami "YouTube" paleidimo mygtuką sutinkate, kad RIMI receptų vaizdo įrašai, kuriuos pasirinksite, būtų įkelti iš "YouTube" ir kad būtų taikomi "YouTube" privatumo nustatymai ir privatumo politika.

Ingredientai

  • Greitai užšaldyta sluoksniuota tešla RIMI
     500 g
  • Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI
     1 vnt.
  • Braškių užtepėlė RIMI
      pagal skonį
  • Vanilės ankštys
     1 vnt.
  • Žaliosios citrinos
     1 vnt.
  • Braškės
     10 vnt.
  • Cukrus RIMI
     2 šaukštas (-ai)
  • Druska
     1 šaukštelis (-iai)
  • Šviežias sūris RIMI
     300 g
  • Kukurūzų krakmolas
     1 šaukštelis (-iai)
  • Bazilikas
     

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Velykinį stalą papuošk ir artimuosius nustebink skaniu desertu! 🥚🐣 Traški bandelės plutelė, vanilinis kreminis sūris, rūgštelėjusi braškė ir baziliko gaiva - puikus, pavasarinis skonių derinys, kuris ant stalo atrodys it iš prabangios kepyklėlės, tačiau iš tiesų jas iškepti jums užteks vos keletos minučių, paslaptis slepiasi RIMI parduotuvėse! Kokybiški ir geri produktai, bei jau paruošta sluoksniuota RIMI tešla!

Pirmu žingsniu įjungiame orkaitę - 180C, tuo tarpu iš šaldiklio išiimame tešlą ir leidžiame jai pašilti.
Ruošiame kremą: į dubenį dedame kreminį sūrį, cukrų, druską, krakmolą ir išskuoptas vanilės seklytes.
Masę gerai išmaišome ir sudedame į konditerinį maišą, paliekam skoniams nusistovėti šaldytuve.
Nusiplauname ir susipjaustome braškes, jas naudosime papuošimui.
Atšilusios tešlos lakštus pjauname per puse, peiliu švelniai įpjauname tešlos „rėmelius“.
Rėmelio viduryje plonu sluoksniu patepame braškių uogienę, ant viršaus negailėdami spaudžiame vanilinį kremą, papuošiame braškėmis.
Atskirame dubenėlyje mušame kiaušinį, jį išplakame su lašeliu pieno ir patepame šiuo plakiniu bandelės rėmelius.
Šauname orkaiten 15minučių, arba kol bandelės krašteliai bus auksinės spalvos!
Iškepusias bandeles gardiname baziliku ir laimo živele, ragaujame iškart karštas bet toobulai tinka ir šaltos!

Panašūs receptai

Kotryna Stankuvė
Ko nors skanaus

„Pinokio“ tortas

1h • Vidutinis