Slyvų pyragas
-
Gaminimas 1h 5min
-
Lengvas
Ingredientai
-
Sviestas RIMI130 g
-
Cukrus RIMI100 g
-
Laisvai laikomų vištų kiaušiniai RIMI2 vnt.
-
Vanilinis cukrus RIMI1 šaukštelis (-iai)
-
Migdolų miltai RIMI GREATLIFE120 g
-
Miltai RIMI65 g
-
Druska1 žiupsnelis
-
Maltas cinamonas RIMI0.5 šaukštelis (-iai)
-
Graikiškas jogurtas be priedų RIMI65 g
-
Slyvos5 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į dubenį suberkite sviestą (kambario temperatūros) ir cukrų, plakite rankiniu mikseriu, kol masė pasidarys vientisa.
Po vieną įmuškite kiaušinius, išplakite.
Įpilkite vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus.
Atskirame dubenyje sumaišykite migdolų miltus, miltus, druską ir cinamoną.
Supilkite masę į pirmąjį dubenį ir viską gerai išmaišykite.
Į masę supilkite jogurtą ir išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Tešlą supilkite į sviestu išteptą skardą.
Ant viršaus sudėkite slyvas, perpjautas pusiau.
Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, tada sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite dar 35-40 minučių.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite pyragui atvėsti.
Patiekite su graikišku jogurtu.