Smidrai su kiaušiniais
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Pagrindinis patiekalas
-
Žalieji smidrai800 g
-
Kietai virti kiaušinių tryniai6 vnt.
-
Druskapagal skonį
-
Malti juodieji pipiraipagal skonį
Padažas
-
Alyvuogių aliejus40 ml
-
Česnakai (smulkiai supjaustyti)3 skiltelė (-ės)
-
Rozmarinas (supjaustytas)1 šaukštelis (-iai)
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Visus padažo ingredientus, druską, pipirus sudėkite į keptuvę ir kaitinkite ant mažos ugnies 15 minučių.
Puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir 2 minutėms sudėkite smidrus.
Verdant smidrams į atskirą puodą įpilkite šalto vandens.
Kai tik smidrai apvirs, perdėkite juos į puodą su šaltu vandeniu, kad smidrai atvėstų.
Atvėsusius smidrus sudėkite į dubenį, užpilkite aliejumi, apibarstykite sutrintais išvirtų kiaušinių tryniais ir patiekite.