Smidrai su romesco padažu

  • Gaminimas 30min
  • Vidutinis
Smidrai su romesco padažu

Ingredientai

Padažas

  • Keptos paprikos
     100 g
  • Migdolai
     50 g
  • Saulėje džiovinti pomidorai
     50 g
  • Česnakai
     2 skiltelė (-ės)
  • Baltojo vyno actas
      pagal skonį
  • Kajeno paprikos
     1 žiupsnelis
  • Druska
      pagal skonį
  • Juodieji pipirai
      pagal skonį

Pagrindinis patiekalas

  • Smidrai
     300 g
  • Avokadai
     1 vnt.
  • Ridikėliai
     4 vnt.

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Nupjaukite kietus smidrų galus.

Nulupkite avokadą ir supjaustykite griežinėliais, o ridikėlius supjaustykite skiltelėmis.

Migdolus paskrudinkite keptuvėje. Apkeptus migdolus išimkite iš keptuvės ir supjaustę česnaką pakepinkite aliejuje kartu su paprikomis. Įberkite šiek tiek druskos, kajeno paprikų, saulėje džiovintus pomidorus ir įpilkite baltojo vyno acto.

Suberkite migdolus ir kepkite keptuvėje 5 minutes.

Viską dėkite į maišytuvą ir naudodami pulso funkciją, sutrinkite masę į tirštą padažą su gabalėliais.

Patiekalą patiekite su iš anksto paruoštomis daržovėmis.

Panašūs receptai

Kepti, įdaryti avokadaI

30min • Lengvas