Smidrai su romesco padažu
-
Gaminimas 30min
-
Vidutinis
Ingredientai
Padažas
-
Keptos paprikos100 g
-
Migdolai50 g
-
Saulėje džiovinti pomidorai50 g
-
Česnakai2 skiltelė (-ės)
-
Baltojo vyno actaspagal skonį
-
Kajeno paprikos1 žiupsnelis
-
Druskapagal skonį
-
Juodieji pipiraipagal skonį
Pagrindinis patiekalas
-
Smidrai300 g
-
Avokadai1 vnt.
-
Ridikėliai4 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nupjaukite kietus smidrų galus.
Nulupkite avokadą ir supjaustykite griežinėliais, o ridikėlius supjaustykite skiltelėmis.
Migdolus paskrudinkite keptuvėje. Apkeptus migdolus išimkite iš keptuvės ir supjaustę česnaką pakepinkite aliejuje kartu su paprikomis. Įberkite šiek tiek druskos, kajeno paprikų, saulėje džiovintus pomidorus ir įpilkite baltojo vyno acto.
Suberkite migdolus ir kepkite keptuvėje 5 minutes.
Viską dėkite į maišytuvą ir naudodami pulso funkciją, sutrinkite masę į tirštą padažą su gabalėliais.
Patiekalą patiekite su iš anksto paruoštomis daržovėmis.