Smidrais įdaryta vištiena
-
Gaminimas 50min
-
Vidutinis
Ingredientai
-
Vištienos filė4 vnt.
-
Citrinos žievelė1 šaukštas (-ai)
-
Smidrai12 vnt.
-
Mocarelos sūris2 vnt.
-
Česnakų milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
Malta paprika1 šaukštelis (-iai)
-
Alyvuogių aliejuskepimui
-
Druskapagal skonį
-
Pipiraipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Vištienos filė gabalėlius perpjaukite per pusę, bet nepjaukite iki galo, kad susidarytų kišenė.
Į kišenės vidų suberkite sutarkuotą citrinos žievelę, druską ir pipirus. Įdėkite 3 smidrus ir kelis mocarelos griežinėlius. Užverkite kišenę.
Atskirai sumaišykite česnako miltelius, maltą papriką, druską ir pipirus. Įdarytas vištienos filė apibarstykite prieskonių mišiniu.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite įdarytus vištienos filė gabalėlius ir kepkite 3-5 minutes, kol apačia taps auksinės spalvos.
Tada keptuvę su šiek tiek apkepta vištiena dėkite į orkaitę ir kepkite 200 °C temperatūroje 20 minučių, kol vištiena bus paruošta.