Smidrų tartaras
-
Gaminimas 20min
-
Lengvas
Ingredientai
Marinatas
-
Obuolių actas1 šaukštelis (-iai)
-
Cukraus sirupas1 šaukštas (-ai)
-
Pomidorų padažas1 šaukštas (-ai)
-
Vorčesterio padažas1 šaukštas (-ai)
-
Grūdėtos garstyčios2 šaukštelis (-iai)
-
Tabasco padažas5-10 lašelių
-
Alyvuogių aliejus100 ml
Tartaras
-
Smidrai500 g
-
Kaparėliai2 šaukštelis (-iai)
-
Shallot svogūnai0.5 vnt.
-
Česnakai1 skiltelė (-ės)
-
Čili pipirai2cm
-
Marinuoti agurkėliai (kornišonai)2 vnt.
-
Marinuotos žaliosios alyvuogės5 vnt.
-
Citrinos žievelė0.25 vnt.
-
Petražolės1 šakelė
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Nedideliame dubenyje sumaišykite visus marinato ingredientus.
Apvirkite smidrus įdėdami juos 3 minutėms į verdantį vandenį ir atvėsinkite po šaltu, tekančiu vandeniu arba ledo vonelėje.
Smidrus supjaustykite nedideliais griežinėliais ir atidėkite į šalį.
Smulkiai supjaustykite visus kitus tartaro ingredientus.
Tartarą patiekite dubenėlyje. Ant viršaus užpilkite šiek tiek marinato.