Sojos mėsainiai su humusu
-
Gaminimas 2h
-
Lengvas
Ingredientai
-
Sojų gabalėliai4 gabalėlis (-iai)
-
Šviesusis sojos padažas100 g
-
Cukrus30 g
-
Druskapagal skonį
-
Universalusis marinatas75 g
-
Avinžirniai500 g
-
Kepintos sezamų sėklos40 g
-
Alyvuogių aliejus200 g
-
Citrinų sultyspagal skonį
-
Iceberg salotos0.5 vnt.
-
Pomidorai1 vnt.
-
Mėsainių bandelės2 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 2 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Į puodą supilkite 500 ml vandens, sojų padažą, įdėkite cukraus, žiupsnelį druskos, sojos gabalėlius ir užvirinkite.
Puodą nuimkite nuo viryklės ir palikite, kol soja atvės.
Skysčio perteklių iš sojos išspauskite rankomis.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite sojos gabalėlius iš abiejų pusių, kol apskrus.
Sojos gabalėlius suberkite į dubenį, supilkite universalų marinatą ir palikite marinuotis bent 2 val.
Prieš patiekdami, sojos gabalėlius kepkite ant grotelių arba 180 laipsnių orkaitėje 8 minutes.
Sezamų sėklas ir aliejų suberkite į trintuvą, sutrinkite.
Sudėkite avinžirnius, citrinos sultis, druską ir truputį vandens, išmaišykite.
Jei humusas per tirštas, įpilkite dar šiek tiek vandens.
Mėsainių bandeles apkepkite keptuvėje arba grilyje, kol švelniai apskrus, aptepkite humusu, išdėliokite salotų lapus, pomidorų griežinėlius, sojos gabalėlius ir ant viršaus uždėkite antrą bandelę.