Šokoladainis
-
Gaminimas 55min
-
Lengvas
Ingredientai
-
sviestas180 g
-
juodasis šokoladas200 g
-
miltai80 g
-
kakava40 g
-
pieniškas šokoladas100 g
-
kiaušiniai3 vnt.
-
rudasis cukrus200 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Geras skalsus saldumynas visuomet pakelia nuotaiką, o šiam ŠOKOLADAINIUI abejingų dar neradome!
Juodąjį šokoladą sulaužykite, sviestą supjaustykite kubeliais. Sudėkite į metalinį dubenėlį ir ištirpinkite. Palikite atvėsti.
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakite elektriniu plaktuvu, kol masė taps kreminė ir jos padvigubės.
Į dubenį įsijokite miltus su kakava, sudėkite susmulkintą pienišką šokoladą.
Po truputį, atsargiai maišydami šaukštu, įmaišykite tirpintą šokoladą. Neskubėdami maišykite tol, kol tešla taps šokoladinė. Suberkite miltus su kakava ir šokolado gabalėliais, įmaišykite.
Maždaug 20×25 cm dydžio kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi. Sukrėskite tešlą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite 25–30 min. Ištrauktą iš orkaitės pyragą palikite atvėsti.