Šokoladiniai keksiukai su vyšniomis
-
Gaminimas 45min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai tešlai:
-
Miltai120 g
-
Kakavos milteliai60 g
-
Kepimo milteliai1 šaukštelis (-iai)
-
Druskažiupsnelis
-
Aliejus120 ml
-
Cukrus160 g
-
Kiaušiniai2 vnt.
-
Vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
Pienas160 g
Ingredientai kremui:
-
Sviestas (kambario temperatūros)200 g
-
Miltelinis cukrus200 g
-
Kokteilinių vyšnių sirupas3 šaukštas (-ai)
-
Grietinė2 šaukštas (-ai)
-
Raudoni maistiniai dažai5 lašas (-ai)
Ingredientai papuošimui:
-
Kokteilinės vyšnios12 vnt.
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 12 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C temperatūros.
Paruoškite keksiukų kepimo formą.
Į didelį dubenį supilkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską.
Kitame dubenyje gerai išplakite aliejų, cukrų, kiaušinius.
Palaipsniui įpilkite sausų ingredientų mišinį į kiaušinių masę, tada po truputį supilkite pieną ir maišykite, kol susidarys vientisa masė.
Supilkite tešlą į formą (užpildykite maždaug ⅔ formelės, nes tešla pakils).
Kepkite apie 15 minučių arba kol tešla tikrinant nebelips prie medinio pagaliuko.
Kol keksiukai kepa, paruoškite kremą.
Dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą, kol taps purus.
Palaipsniui įberkite cukraus pudros.
Tada įpilkite vieną šaukštą kokteilinių vyšnių sirupo ir 5 lašus rausvų dažų. Maišykite, kol kremas įgaus gražią rožinę spalvą.
Tada supilkite grietinėlę ir plakite iki vientisos masės.
Atvėsinkite iškepusius keksiukus ir grietinėlę.
Patepkite keksiukų viršų kremu ir papuoškite vyšnia.
Skanaus!