Šokoladinis apelsinų pyragas su karijų riešutais

  • Gaminimas 2h
  • Sudėtingas
Šokoladinis apelsinų pyragas su karijų riešutais

Ingredientai

Ingredientai:

  • Bemielė sluoksniuota tešla
     500 g
  • Klevų sirupas
     1 stiklinė (-ės)
  • Apelsinai
     2 vnt.
  • Rudasis cukrus
     30 g
  • Sviestas
     100 g
  • Juodasis šokoladas
     75 g
  • Kiaušiniai
     4 vnt.
  • Karijų riešutai
     200 g
  • Ledai
      pagal skonį

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Dėkite bemielę sluoksniuotą tešlą į kepimo indą ar keptuvę su 4-5 cm aukščio kraštu, kuri bus dedamas į orkaitę.

Tešlą paskirstykite iki pat formos kraštų. Pradurkite tešlos dugną ir dėkite į orkaitę 225° C temperatūroje 10–15 minučių, kol tešla lengvai apskrus.

Kol tešla kepa, puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite į jį šokoladą. Nepamirškite pamaišyti kaistančios masės.

Kai šokoladas ištirps, nukelkite masę nuo liepsnos ir leiskite vos vos atvėsti. Muškite kiaušinius ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.

Iškepusios tešlos kraštai bus šiek tiek atsiskyrę nuo formos. Pašlakstykite juos klevų sirupų ir lengvai prispauskite prie formos. 

Dėkite riešutus, susmulkintų apelsinų gabalėlius ir žieveles ant pagrindo. Atsidėkite šiek tiek produktų papuošimui.

Supilkite šokolado masę ant sudėtų riešutų ir apelsinų. Papuoškite pyragą apelsinų žievelėmis ir riešutais.

Kepkite orkaitėje 25-30 minučių.

Pyragą patiekite karštą su ledais.
Skanaus!

Panašūs receptai

Matcha tiramisu

30min • Lengvas

Vyšninis želė tortas

45min • Vidutinis