Šokoladinis apelsinų pyragas su karijų riešutais
-
Gaminimas 2h
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Bemielė sluoksniuota tešla500 g
-
Klevų sirupas1 stiklinė (-ės)
-
Apelsinai2 vnt.
-
Rudasis cukrus30 g
-
Sviestas100 g
-
Juodasis šokoladas75 g
-
Kiaušiniai4 vnt.
-
Karijų riešutai200 g
-
Ledaipagal skonį
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 4 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Dėkite bemielę sluoksniuotą tešlą į kepimo indą ar keptuvę su 4-5 cm aukščio kraštu, kuri bus dedamas į orkaitę.
Tešlą paskirstykite iki pat formos kraštų. Pradurkite tešlos dugną ir dėkite į orkaitę 225° C temperatūroje 10–15 minučių, kol tešla lengvai apskrus.
Kol tešla kepa, puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite į jį šokoladą. Nepamirškite pamaišyti kaistančios masės.
Kai šokoladas ištirps, nukelkite masę nuo liepsnos ir leiskite vos vos atvėsti. Muškite kiaušinius ir gerai išmaišykite iki vientisos masės.
Iškepusios tešlos kraštai bus šiek tiek atsiskyrę nuo formos. Pašlakstykite juos klevų sirupų ir lengvai prispauskite prie formos.
Dėkite riešutus, susmulkintų apelsinų gabalėlius ir žieveles ant pagrindo. Atsidėkite šiek tiek produktų papuošimui.
Supilkite šokolado masę ant sudėtų riešutų ir apelsinų. Papuoškite pyragą apelsinų žievelėmis ir riešutais.
Kepkite orkaitėje 25-30 minučių.
Pyragą patiekite karštą su ledais.
Skanaus!