Šokoladinis kriaušių ir lazdynų riešutų pyragas

  • Gaminimas 1h
  • Lengvas
Šokoladinis kriaušių ir lazdynų riešutų pyragas

Ingredientai

Ingredientai:

  • Šokoladas
     300 g
  • Sviestas
     150 g
  • Universalus miltų mišinys
     100 g
  • Migdolų miltai
     50 g
  • Druska
     0.5 šaukštelis (-iai)
  • Soda
     1 šaukštelis (-iai)
  • Grietinė
     1 šaukštas (-ai)
  • Kiaušiniai
     3 vnt.
  • Pienas
     60 ml
  • Cukrus
     70 g
  • Rudasis cukrus
     70 g
  • Vanilinis cukrus
     1 šaukštelis (-iai)
  • Kriaušė
     2 vnt.
  • Susmulkinti lazdynų riešutai
     70 g

Gaminimo eiga

Pravartu žinoti

Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C. Maždaug 20 cm skersmens kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

Karščiui atspariame vidutinio dydžio dubenėlyje ištirpinkite šokoladą ir sviestą – tai galite padaryti mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Ištirpintą sviestą su šokoladu kol kas atidėkite į šalį.

Į atskirą dubenėlį suberkite sausus ingredientus: miltus, migdolų miltus ir druską. Gerai išmaišykite. Kol kas atidėkite į šalį.

Sodą atskirai sumaišykite su grietine.

Dideliame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrum. Kai cukrus ištirps, supilkite pieną ir išmaišykite. Tada į tą patį dubenį supilkite ištirpintą šokoladą ir sviestą, sukrėskite grietinę, sumaišytą su soda, ir galiausiai suberkite sausų ingredientų mišinį. Viską gerai išmaišykite.

Kriaušes nuskuskite, išimkite sėklavaisius ir supjaustykite jas kubeliais. Į paruoštą tešlą įmaišykite kriaušių gabaliukus ir susmulkintus lazdynų riešutus

Gautą mišinį suverskite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Išlyginkite pyrago paviršių. Pyragą kepkite apie 35–40 minučių. Į pyragą įsmeikite medinį smeigtuką ir juo patikrinkite, ar pyragas iškepęs. Jei smeigtukas bus sausas, pyragas jau iškepė. Tuomet išimkite pyragą iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite.

Panašūs receptai

Ieva Mateikienė
Tinklaraščio „Monologue About Food“ autorė

Kalėdinis sūrio pyragas

1h 30min • Vidutinis

Migdolų masė

15min • Lengvas