Šokoladinis kriaušių ir lazdynų riešutų pyragas
-
Gaminimas 1h
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai:
-
Šokoladas300 g
-
Sviestas150 g
-
Universalus miltų mišinys100 g
-
Migdolų miltai50 g
-
Druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
Soda1 šaukštelis (-iai)
-
Grietinė1 šaukštas (-ai)
-
Kiaušiniai3 vnt.
-
Pienas60 ml
-
Cukrus70 g
-
Rudasis cukrus70 g
-
Vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
Kriaušė2 vnt.
-
Susmulkinti lazdynų riešutai70 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 8 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C. Maždaug 20 cm skersmens kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
Karščiui atspariame vidutinio dydžio dubenėlyje ištirpinkite šokoladą ir sviestą – tai galite padaryti mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Ištirpintą sviestą su šokoladu kol kas atidėkite į šalį.
Į atskirą dubenėlį suberkite sausus ingredientus: miltus, migdolų miltus ir druską. Gerai išmaišykite. Kol kas atidėkite į šalį.
Sodą atskirai sumaišykite su grietine.
Dideliame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrum. Kai cukrus ištirps, supilkite pieną ir išmaišykite. Tada į tą patį dubenį supilkite ištirpintą šokoladą ir sviestą, sukrėskite grietinę, sumaišytą su soda, ir galiausiai suberkite sausų ingredientų mišinį. Viską gerai išmaišykite.
Kriaušes nuskuskite, išimkite sėklavaisius ir supjaustykite jas kubeliais. Į paruoštą tešlą įmaišykite kriaušių gabaliukus ir susmulkintus lazdynų riešutus
Gautą mišinį suverskite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Išlyginkite pyrago paviršių. Pyragą kepkite apie 35–40 minučių. Į pyragą įsmeikite medinį smeigtuką ir juo patikrinkite, ar pyragas iškepęs. Jei smeigtukas bus sausas, pyragas jau iškepė. Tuomet išimkite pyragą iš orkaitės ir visiškai atvėsinkite.