Šokoladinis pyragas su itališkais morengais
-
Gaminimas 45min
-
Sudėtingas
Ingredientai
Ganašas
-
baltasis šokoladas125 g
-
plakamoji grietinėlė100 ml
-
kambario temperatūros sviestas1 šaukštas (-ai)
Pyragas
-
sviestas100 g
-
džiūvėsėliaiskardai
-
kvietiniai miltai200 g
-
druska0.5 šaukštelis (-iai)
-
kepimo milteliai0.5 šaukštelis (-iai)
-
cukrus200 g
-
vanilinis cukrus1 šaukštelis (-iai)
-
baltasis šokoladas150 g
-
kiaušiniai2 vnt.
Itališkas morengas
-
kiaušinių baltymai2 vnt.
-
vanduo2 šaukštas (-ai)
-
cukrus100 g
Papuošimui
-
spanguolės
-
figos
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Laikykitės, nes skaniausias sezono kalėdinis pyragas yra čia! Klasikinis šokoladinis pyragas su baltuoju šokoladu tešloje ir ganaše (šokolado ir grietinėlės mišinys) bei gardžiais itališkais morengais ant pyrago. Skaniau nebegali būti.
Stambiai sukapokite šokoladą ir sudėkite į indą. Užvirinkite grietinėlę, užpilkite ant šokolado ir išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite sviestą. Palikite visiškai atvėsti.
Iškirpkite kepimo popieriaus gabalą ir įdėkite į atidaromos formos (22 cm skersmens) dugną, taip bus lengviau perkelti pyragą ant padėklo. Ištepkite ir pabarstykite skardą.
Sudėkite kiaušinio baltymus į indą. Užvirinkite vandenį ir cukrų mažame inde iki 110 °C temperatūros. Kai cukrus užvirs, pradėkite plakti kiaušinio baltymą elektriniu plaktuvu iki minkštų tvirtų putų, užvirinkite cukrų iki 121 °C temperatūros (ne daugiau nei 121°C).
Papuoškite šokoladinį pyragą bruknėmis ir figomis.