Šokoladinis pyragas su sūdyta karamele ir riešutais
-
Gaminimas 1h 30min
-
Lengvas
Ingredientai
Ingredientai pagrindui:
-
Juodasis šokoladas200 g
-
Sviestas200 g
-
Kiaušiniai4 vnt.
-
Rudasis cukrus150 g
-
Kvietiniai miltai2 šaukštas (-ai)
-
Graikiniai riešutai75 g
Ingredientai sūdytai karamelei:
-
Rudasis cukrus150 g
-
Plakamoji grietinėlė50 ml
-
Sviestas100 g
-
Druska0.75 g
Gaminimo eiga
Pravartu žinoti
Šis receptas yra skirtas 10 porcijoms. Porcijų kiekio keitimas automatiškai pakeičia ir reikiamų ingredientų kiekį. Kai kuriais atvejais tai gali turėti įtakos kepimo/virimo trukmei.
Paruoškite pagrindą. Šokoladą ištirpinkite nedideliame puode ar vandens garų vonelėje.
Įmaišykite cukrų. Leiskite šokoladui atvėsti 15 minučių.
Įmaišykite kiaušinius po vieną. Galiausiai įmaišykite miltus ir smulkintus riešutus.
Supilkite tešlą į 21–22 cm dydžio kepimo popieriumi išklotą pyrago skardą nuimamais kraštais. Kepkite 180° C orakitėje 20-25 minutes.
Paruoškite sūdytą karamelę. Nedideliame puode pakaitinkite rudąjį cukrų ir grietinėlę.
Virkite mišinį apie 2-3 minutes. Nukelkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite sviestą bei druską.
Atvėsinkite mišinį šaldytuve, kol jis taps šiek tiek tirštesnis. Supilkite karamelę ant pyrago.
Leiskite pyragui pastovėti šaldytuve 1-2 valandas. Tada išimkite iš formos ir patiekite. Patiekdami galite pabarstyti graikiniais riešutais.
Skanaus!